strela.zebrak@seznam.cz Vápenice 56, 26753, Žebrák IČO: 228 47 499 2900096887/2010
Atletický oddíl: Turistický oddíl:
Výprava s přespáním - Broumský špacír a návštěva hvězdárny

Výprava s přespáním - Broumský špacír a návštěva hvězdárny

05. 10. 2019Martin

O víkendu 12. - 13. října nás čeká první letošní dvoudenní výprava. Vydáme se již tradičně na Broumský špacír, tentokrát se ale po skončení nerozejdeme, ale přesuneme se do oddílové klubovny. Večer nás totiž čeká program na hvězdárně v Žebráku. Rádi bychom poté přespali v oddílové klubovně. V neděli dopoledne bychom ještě rádi strávili nějaký čas v oddílové klubovně a okolo poledne se rozešli.
Sraz bude v Žebráku u oddílové klubovny v 8:00 (Vápenice 56, Žebrák). V klubovně si necháme spacáky a karimatky a vydáme se auty směrem do Broum. Návrat, tedy spíše oficiální zakončení, výpravy bude v 11:30 opět u klubovny.
Vzhledem k tomu, že je v neděli hvězdárnou pořádána Drakiáda (oficiální zahájení v 10:00), je po dohodě možné si dítě vyzvednout již dříve ráno.
Na Špacíru si troufneme letos na střední trasu, tedy 15 km, naše zkušenost z posledních let je, že i taková výprava není výrazně náročná a zvládne ji každý. :) Plánujeme také udělat po cestě oheň, proto doporučujeme si přibalit něco na opékání.
Vzhledem k tomu, že plánujeme jet auty, je třeba se na výpravu přihlásit, a to mailem nejpozději do čtvrtka 10. října. Nenahlášeným dětem nebudeme schopni garantovat odvoz, večeři a snídaně následující den! Přihlašovat děti můžete prostřednictvím mailu na turistika.zebrak@seznam.cz, v krajním případě na číslo 606 851 610.
Co si vzít s sebou?
Pevnou turistickou obuv
Vhodné oblečení (dle počasí)
Pláštěnku
Svačinu (svačinu a něco na opečení na oběd, večeře a snídaně další den bude zajištěna)
Pití (dostatečné množství na celý den!)
Šátek na hry
Krapózu
Spací pytel
Karimatka
Věci na spaní
Hygienické potřeby
V případě jakýchkoli dalších dotazů pište na mail turistika.zebrak@seznam.cz, případně můžete volat na mobil 606 851 610.
Z vedoucích se na všechny těší: Plamínek a možná další...