STŘELA Žebrák

Ohlédnutí za Žebráckým vandrem 2024

Ohlédnutí za Žebráckým vandrem 2024

V sobotu 27. dubna 2024 se uskutečnil již 12. ročník znovu obnoveného Žebráckého vandru. Navazuje tím na tradici pochodu, který v našem městě byl po desetiletí a naším cílem je tuto tradici udržet a nadále rozvíjet.

Letos byly pro účastníky připraveny tři trasy, a to o délce 5 km, 12 km a 20 km. Nejkratší trasa byla určena především dětem, které během pochodu plnily různé úkoly, za které pak v cíli dostaly malou odměnu. Všechny trasy vedly přes hrady Žebrák a Točník, na který měli dospělí účastníci díky vstřícnému přístupu hradu zlevněné vstupné.

Počasí nám přálo – ráno bylo lehce chladno, což nejeden zkušený turista ocení, odpoledne se teploty vyšplhaly přes 20 °C a slunečno – tedy ideální počasí na opékání buřtů, doplnění tekutin po pochodu a relaxování pod stromy v okolí startu a cíle – tedy u klubovny turistického oddílu (Vápenice 56) – dříve pionýrský domek, čehož k naší radosti účastníci hojně využívali.

Nejen díky počasí ale i usilovné práci pořadatelů před, během a po akci se Žebráckého vandru zúčastnilo neuvěřitelných 633 účastníků ze všech koutů naší krásné země. Jako místní rodáky nás těší i fakt, že žebráckých občanů bylo na startu okolo stovky. Tato čísla jsou pro nás neuvěřitelná a jsme za ně moc rádi, zároveň je to pro nás i závazek pro další ročníky, abychom nastavenou laťku udrželi a připravili pro Vás další hezké vandry. My se ale nebojíme a těšíme se z této výzvy.

Velké díky patří všem členům turistického oddílu pro děti a mládež Poutníci Žebrák jakožto hlavního organizátora, dále kamarádům ze spolku STŘELA Žebrák, z.s., pod který turistický oddíl spadá a také Městu Žebrák, které se na přípravách nemalou částí také podílelo.

Už teď začínáme přemýšlet nad dalším ročníkem. Pozitivní ohlasy od velké většiny návštěvníků, ale i podněty ke zlepšení, si bereme k srdci a budeme se je snažit v dalších ročnících realizovat.

Kdo se už nemůžete dočkat dalšího ročníku, zapište si do kalendáře datum 26. dubna 2025.

Děkujeme a přejeme Vám všem krásné léto a spoustu nachozených kilometrů.

Pořadatelé Žebráckého vandru
T.O. Poutníci a STŘELA Žebrák, z.s.




Kudyznudy.cz - nejlepší začátek výletu